Karate

KARATE
Karate betyder “den tomme hånds vej”. Karate kan føres langt tilbage i tiden til de fattige bønder og fiskerne på øen Okinawa. Disse måtte ikke bære nogen form for våben. De begyndte at træne om natten ude i skovene – i ly af mørket, for at udvikle teknikker som de kunne forsvare sig selv med – imod overmagten og røvere.
Mange af de gamle dyder og principper forsvinder mere og mere. I Asia Sport Center prøver vi at til- godese de som gerne vil konkurrere – samtidig med at kendskabet til karatens oprindelse bevares.

HISTORIEN OM OKINAWAN KARATE
Grundstenene af karate startede omkring 500 år ef. kr. hvor Bodhi-Dharma (en buddhistisk munk) drog fra Indien til Kina for at udbrede Zen-buddhismen. Han endte i Honan-provinsen i et Shorin-ji Shaolinkloster. BodhiDharma ønskede at undervise munkene i klosteret. Munkene var ikke i form, så Bodhi-Dharma var nødsaget til at få dem optrænet. Bodhi-Dharma sammensatte 18 øvelser kaldet I-chin-ching, som styrkede munkenes fysiske- og mentale tilstand. Øvelserne gjorde det muligt for munkene, at forsvare sig mod de ofte forekommende overfald fra røvere.

NÅR DU DYRKER KARATE
I Asia Sport Center, er du ganske sikker på at komme i den rette form. Respekt og disciplin er en vigtig del af karaten. Vi sørger for alle – uanset bæltegrad. I klubben har vi stort fokus på et godt socialt miljø, hvor vi med respekt hjælper hinanden til bedre resultater og den gode klubånd. Undervisning består af sparke- og kamptræning, hvor der vægtes højt på det mentale niveau.

Hvis du ønsker at træne karate i Kolding, så er vi klubben for dig. Du får masser af sved på panden. Motion i højt tempo, samtidig med at du har det sjovt og lære noget. Vi har et fantastisk fællesskab, hvor vi ses udenfor træning til diverse arrangementer. Hvis du på sigt ønsker at deltage i stævner, så er dette også en mulighed. Vi har flere dygtige karate folk som har deltaget i mange stævner, og som altid er klar på at være coach og hjælpe dig.

TRÆNINGSTIDER 

Mandag:
Karate Kids (8 – 12 år) – 17.15 – 18.15
Junior/Voksen hold (fra 13 år.) – 18.30 – 19.40

Onsdag:
Junior/Voksen hold (fra 13 år.) – 18.30 – 19.40

Søndag:
Mini Ninjas (5 – 7 år) – 10.00 – 10.45

Instruktører

Shihan Arne Nielsen

Æresmedlem

Grad:

  • 6. Dan Okinawan Shuri-Ryu
  • 2. Dan Shorin-Ryu
  • 1. Dan Ryukyu Kobujutsu

Mariana Cartuliares

Chefinstruktør karate

Grad:

  • 5. Dan Okinawan Shuri-Ryu
  • 2. Dan Ryukyu Kobujutsu

Lars Kjeldsen

Grad:

  • 4. Dan Okinawan Shuri-Ryu

Kenneth Robstad

Grad:

  • 2. Dan Okinawan Shuri-Ryu

Flemming Bundesen

Grad:

  • 1. Dan Okinawan Shuri-Ryu
  • 1. Kyu Ryukyu Kobujutsu

Kristina Funder

Børneinstruktør og ansvarlig for børneholdene

Grad:

  • 1. Kyu Okinawan Shuri-Ryu